Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Νόμος και Τάξη

του Ναπολέοντα Λιναρδάτου


Πραγματικά είναι εκπληκτικά τα όσα έχουν γραφτεί και λεχθεί τις τελευταίες ημέρες από δεξιές ή υποτίθεται δεξιές εφημερίδες, ιστοσελίδες και σχολιαστές. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει είναι ο γενικός τίτλος. Ποιος περίμενε ότι οι δεξιοί θα τα βρουν με τους μπαχαλάκιδες.

Τρεις τίτλοι από το Antinews “Τελικά τα “τάνκς” του Πάγκαλου κατέλυσαν την μεταπολιτευτική “Δημοκρατία”’, “Τα κόμματα άφησαν τον λαό στο έλεος των ΜΑΤ” και “Δεν θα περάσει ο φασισμός (φωτορεπορτάζ)”.

Δεν έχει γίνει λάθος, οι τίτλοι δεν είναι ούτε από την Αυγή ούτε από τον Ριζοσπάστη. Είναι από μια ειδικού τύπου δεξιά που κυριαρχεί στα παλαιά και νέα μέσα επικοινωνίας. Αυτή η ειδικού τύπου δεξιά κάνει την υπόθεση ότι αν ακούγεται σαν την αριστερά, αν συμπεριφέρεται σαν την αριστερά, αν δημαγωγεί όπως η αριστερά, κάποια μέρα θα έχει την ιδεολογική και πολιτική κυριαρχία της αριστεράς.

Το πρόβλημα εδώ είναι το να προσπαθήσει κάποιος να ανατρέψει την μεταπολιτευτική κυριαρχία της αριστεράς λειτουργώντας κάτι σαν ο αντίλαλος της είναι μάταιο. Δυστυχώς για την λαϊκιστική δεξιά, η αλλαγή της μεταπολιτευτικής πραγματικότητας απαιτεί πολιτικές ιδέες, προτάσεις, όραμα που δεν είναι δυνατόν να δημιουργηθούν από έναν φτηνό μιμητισμό της αριστεράς.

Όταν εγκαθιδρύθηκε η δημοκρατία στην Ελλάδα, το 1974, δεχτήκαμε ότι θα πρέπει να σεβόμαστε τον νόμο και την τάξη και αυτό θα γίνεται ανεξάρτητα από το ποιος είναι στην εξουσία. Ούτε εμένα μου αρέσει ο Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ, αλλά αυτούς εξέλεξαν οι Έλληνες πολίτες. Μέγα λάθος αλλά και σαφές γεγονός που οφείλουμε να σεβασθούμε. Έχουμε το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουμε όλα τα νόμιμα μέσα για να αντισταθούμε στις πολιτικές του ΠΑΣΟΚ, αλλά το δικαίωμα βίαια να επιβάλουμε αυτή την αντίθεση δεν έχουμε.  Αυτές είναι η αρχές τις αστικής δημοκρατίας, αυτής του 74.

Υπάρχουν και οι συνήθειες που άρχισαν να επικρατούν αργότερα, μετά το 81, όπου αν αισθάνεσαι αδικημένος ή αρκετά αριστερός, αποκτάς αυτομάτως το δικαίωμα είτε να επιτεθείς στην αστυνομία είτε να τρομοκρατήσεις τους συμπολίτες σου. Αλλά αυτά τα ήθη και έθιμα διόλου δημοκρατικά δεν είναι, είναι οι αγκυλώσεις που ο κ. Πάγκαλος εξύμνησε ως πραγματική δημοκρατία προσφάτως στην Βουλή.

Εάν επικρατήσει η βία και η αναρχία κανείς, εκτός ίσως των μπαχαλάκιδων, δεν θα έχει κερδίσει. Στην εποχή της κατάρρευσης θα έχουμε χάσει όλοι. Άλλο η αντίθεση και η διαδήλωση ενάντια στις πολιτικές του Παπανδρέου, άλλο ο νόμος και η τάξη.

Ο νόμος και η τάξη δεν είναι το ΠΑΣΟΚ, είναι ένα από τα κορυφαία δικαιώματά μας - και όταν αρχίζουν να γίνονται σεβαστά, τότε θα έχουμε γυρίσει την θλιβερή σελίδα που λέγεται μεταπολίτευση.

(από το "Μπλε Μήλο")

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου