Πέμπτη, 28 Απριλίου 2011

Κλήση σε απολογία για τον Παπαγεωργόπουλο

από τα "Νέα"

Κλήσεις και σε άλλα 24 άτομα - κατηγορούνται για υπεξαίρεση 51,4 εκατ. ευρώ.

Κλήσεις σε απολογία απέστειλε σε 25 άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση υπεξαίρεσης στο δήμο Θεσσαλονίκης ο γ΄ ειδικός ανακριτής Θεσσαλονίκης Κ. Αλεξίου.
Μεταξύ εκείνων που καλούνται να περάσουν το κατώφλι του γραφείου του ανακριτή είναι ο πρώην δήμαρχος Β. Παπαγεωργόπουλος καθώς και ανώτεροι υπάλληλοι, διευθυντές τμημάτων, πρώην αντιδήμαρχοι και ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου.
Οι κατηγορίες για τις οποίες, κατά περίπτωση, καλούνται να απολογηθούν οι κατηγορούμενοι, αφορούν στα κακουργήματα της υπεξαίρεσης σε βάρος του Δημοσίου και της πλαστογραφίας, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις περί καταχραστών του Δημοσίου, καθώς επίσης το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος.
Το κατηγορητήριο στηρίζεται στο πόρισμα που παρέδωσε στις δικαστικές αρχές η οικονομική επιθεωρήτρια, Αναστασία Τσεμπερά, η οποία είχε αναλάβει τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης.
Σύμφωνα με το πόρισμα το έλλειμμα στα ταμεία του δήμου ανέρχεται σε 51,4 εκατ. ευρώ.
  
[reasonGR: Έστω ότι δεν έκλεψε δραχμή ο Παπαγεωργόπουλος. Όταν όμως επί δημαρχίας σου καταληστεύονται δεκάδες εκατ. ευρώ κάτω από τη μύτη σου, η προφανής ανυπαρξία διοικητικών-οικονομικών ελέγχων καταδεικνύουν ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ευθύνες]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου