Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

"Θανατηφόρα πρόθεση" καταγγέλουν οι θεράποντες ιατροί - ντοκουμέντα της βιαιότητας


Orestis Panagiotou/European Pressphoto Agency
Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο 30χρονος άνδρας που μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας με επισκληρίδιο αιμάτωμα στο κρανίο, μετά την εσπευσμένη εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε, καθώς κινδύνευε άμεσα η ζωή του. Σύμφωνα με την τοπική ΕΙΝΑΠ, του συνδικαλιστικού φορέα των ιατρών του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, "ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «σε βαριά, προθανάτιο κατάσταση, με ανισοκορία και τεράστιο επισκληρίδιο αιμάτωμα».

Στην ανακοίνωση της επιτροπής της ΕΙΝΑΠ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας γίνεται λόγος για «βαρβαρότητα» και δεκάδες τραυματίες που διακομίστηκαν «χτυπημένοι από τα ΜΑΤ, οι περισσότεροι με θλαστικά τραύματα στο κεφάλι».

Ο θεράπων Ιατρός, επιμελητής Α’ της Νευροχειρουργικής Κλινικής, Παναγιώτης Παπανικολάου (και μέλος του Δ.Σ. της ΕΙΝΑΠ) αναφέρει μεταξύ άλλων στο ιατρικό ανακοινωθέν που ακολούθησε την επέμβαση, απαντώντας στο εάν θεωρεί το χτύπημα "δολοφονικό":

"Μετά από καταγγελίες που υπήρξαν για ξυλοδαρμό διαδηλωτών από την αστυνομία σε διαδηλώσεις που έγιναν την 6η Δεκεμβρίου 2010, τόσο η ΕΙΝΑΠ όσο και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας είχαν εκδώσει ομόφωνες αποφάσεις που τις είχανε αποστείλει υπό μορφήν προειδοποίησης στον κ. Παπουτσή, Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, και τόνιζαν ότι η πλήξις από αστυνομικούς σε κεφάλια διαδηλωτών, ικανές να επιφέρουν κάταγμα κρανίου και ενδοκρανιακά αιματώματα είναι εν δυνάμει θανατηφόρες, και τον καλούσαμε από τότε να πάρει άμεσα μέτρα. (...) Άρα αυτός που την προκαλεί έχει θανατηφόρα πρόθεση."

Σε ότι αφορά τον 30χρονο, δήλωσε: "Εάν δεν είχαμε παρέμβει αστραπιαία, θα ήταν τώρα νεκρός, ή εγκεφαλικά νεκρός."

Εδώ το αμοντάριστο ηχητικό ντοκουμέντο (η καταγγελία μετά το 3:25)

uploaded by frantzisp


Εδώ το video του άγριου ξυλοδαρμού ενός διαδηλωτή σήμερα:




Τέλος, ο ιστότοπος tvxs.gr παρουσιάζει ένα φωτογραφικό ντοκουμέντο, στο οποίο φαίνεται αστυνομικός να χτυπάει πολίτη χρησιμοποιώντας την σιδερένια λαβή του γκλομπ, πρακτική που απαγορεύεται ρητώς από τον νόμο και τους κανόνες εμπλοκής της ΕΛΑΣ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου